Wednesday, July 8, 2015

Pietele financiare, imune la situatia din Grecia

Reactia pietelor financiare la rezultatul referendumului din Grecia a fost nesperat de limitata, sustin analistii citati de agentiile internationale de stiri. Euro a scazut, luni, la Londra, cu 0,6%, la 1,1052 dolari pe unitate, iar pe pietele asiatice declinul a atins 1,3%, la cel mai redus nivel dupa 20 iunie.

Potrivit analistilor, majoritatea investitorilor stau deoparte si asteapta sa vada cum raspund autoritatile europene.

Pe piata de la Bucuresti, leul s-a depreciat in fata euro, insa nesemnificativ, pana la un curs de 4,4854 lei/euro, in crestere cu doar 0,35 bani fata de vineri. Deprecierea monedei nationale a fost ceva mai accentuata in raport cu dolarul american, cu 2,45 bani, la un curs de 4,0566 lei/dolar. Insa nici aceasta depreciere nu este iesita din comun, avand in vedere variatiile destul de ample ale leului in raport cu dolarul din ultima vreme. 

Cetatenii greci au votat, in proportie de 61,28%, impotriva masurilor propuse de creditorii internationali, 38,72% pronuntandu-se in favoarea acestora, conform rezultatelor oficiale partiale.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au convocat pentru marti un summit de urgenta al liderilor europeni.

No comments:

Post a Comment