Wednesday, July 8, 2015

Bancile si Bursa de la Atena raman inchise

Banca Centrala Europeana (BCE) a anuntat ca va mentine nivelul actual al finantarii de urgenta pentru bancile grecesti (ELA), insa va inaspri conditiile de acordare. Pe de alta parte, potrivit unor surse bancare, Guvernul grec a decis extinderea vacantei bancare cu inca o saptamana. 

Potrivit AFP, consiliul guvernatorilor BCE a decis sa mentina aportul de lichiditati de urgenta (ELA) pentru bancile grecesti la nivelul fixat la 26 iunie 2015, dupa ce a discutat pe marginea unei propuneri venite din partea Bancii Nationale a Greciei. 

Si Bursa de la Atena ramane inchisa pana joi, dupa ce tranzactiile au fost suspendate incepand cu data de 29 iunie, cand Guvernul elen a inchis bancile si a impus restrictii asupra miscarilor de capital.

Alegatorii greci au respins, duminica, ultimele propuneri de acord ale creditorilor internationali, la un referendum convocat de Guvernul condus de stanga radicala Syriza, in frunte cu premierul Alexis Tsipras. Acesta din urma participa, marti, la Bruxelles, la un summit de urgenta al liderilor din zona euro pentru a ajunge la un acord care sa permita Greciei sa ramana in zona euro.

No comments:

Post a Comment