Friday, July 3, 2015

Infuzii de capital la societatile de asigurari

Actionarii straini ai companiilor de asigurari din Romania au adus, in primele cinci luni din acest an, capital suplimentar de 58,6 milioane de euro in societatile pe care le detin. Suma este in scadere cu 15% fata de aceeasi perioada din 2014, cand acestea insumau 68,84 milioane de euro, potrivit datelor ONRC.

In perioada mentionata, cea mai mare injectie de capital a primit-o Uniqa Asigurari - 25,25 milioane de euro, in martie, potrivit datelor publicate de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC).

Actionarii EuroIns Romania au contribuit cu 21 de milioane de euro la capitalul social al companiei, in luna mai, in timp ce Axa Life Insurance si-a majorat capitalul social cu 5,87 milioane euro, in aprilie.

Tot in aprilie, actionarii Asirom Vienna Insurance Group (VIG) au majorat capitalul social al companiei cu 4,47 milioane euro, in timp ce actionarii Signal Iduna Asigurari de Viata au contribuit cu 1,5 milioane de euro, in martie. 

Datele publicate lunar de Registrul Comertului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, dupa valoarea sumelor alocate.

No comments:

Post a Comment