Thursday, June 4, 2015

Inca 15 milioane de lei pentru sprijinirea IMM-urilor

Guvernul a deblocat suma de 15 milioane de lei aferenta lunii mai pentru derularea programelor finantate de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. Aceasta este cea de-a treia transa deblocata in 2015 din fondurile repartizate de Guvern pentru programele destinate IMM-urilor.

Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri aplica stategia si programul de guvernare in domeniile energetic si resurselor energetice, intreprinderilor mici si mijlocii, cooperatiei si mediului de afaceri, in concordanta cu cerintele economiei de piata si pentru stimularea initiativei operatorilor economici.

Prin Legea bugetului de stat pentru 2015, este prevazuta suma de 166,8 milioane de lei pentru dezvoltarea si sustinerea infiintarii de noi IMM. Suplimentar fata de aceste fonduri, in lunile martie si aprilie Guvernul a deblocat suma de 25 de milioane de lei, destinata sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii.

Potrivit procedurilor din cadrul programelor guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor, etapele de implementare pana la plata beneficiarilor dureaza minimum sase luni, acestea fiind urmatoarele: inscriere solicitanti, depunere documente, verificare administrativa si de eligibilitate, semnare contracte de finantare, efectuare cheltuieli, depunere deconturi, certificare cheltuieli. 

Astfel, beneficiarii se prezinta la decont incepand cu luna octombrie, platile efectuandu-se in perioada octombrie -15 decembrie.

No comments:

Post a Comment