Thursday, June 4, 2015

Asigurarea obligatorie a locuintei castiga teren

Contractele de asigurare obligatorie a locuintei, in vigoare la finalul lunii mai, se situau la 1,52 milioane, cu 22% peste nivelul atins in aceeasi perioada a anului trecut. Datele provin de la Poolul de Asigurare impotriva dezastrelor (PAID), institutia autorizata sa vanda stfel de polite. 

Numarul politelor de asigurare s-a situat de la inceputul acestui an peste nivelul de 1,5 milioane de contracte, insa in mai, s-a remarcat un trend dscendent.

Cel mai mare numar de polite vandute intr-o zi, in mai, a fost inregistrat pe 18 mai, cand au fost incheiate aproximativ 6.000 de contracte. Spre comparatie, varful din mai anul trecut a fost de 6.600 de polite. 

PAID a platit, anul trecut, despagubiri de 2,7 milioane de lei (600.000 de euro), in conditiile in care a incasat prime de 110 milioane de lei (25 milioane de euro).

Asigurarea locuintei este obligatorie in Romania, insa, cu toate acestea, din totalul fondului locativ, de peste opt milioane de locuinte, mai putin de 20% detin o asigurare obligatorie. Pretul unei polite este de 20 de euro pe an, pentru o suma asigurata de 20.000 de euro, aferenta unei cladiri solide, si de 10 euro pe an, la o suma asigurata de 10.000 de euro, pentru cladirile realizate din materiale ma putin rezistente.

No comments:

Post a Comment