Wednesday, May 27, 2015

BT continua sa ofere actiuni gratuite angajatilor

Banca Transilvania va acorda si in 2014 actiuni angajatilor „cu rezultate deosebite“. Anul acesta, banca va distribui salariatilor un pachet de titluri care valoreaza acum pe piata 16,7 milioane de lei.

Directorul general al bancii, Omer Tetik, este cel care va selecta si verifica eligibilitatea angajatilor care urmeaza sa fie recompensati.

Banca va imparti 6,8 milioane de actiuni angajatilor firmelor din grupul BT, din care mai fac parte casa de brokeraj BT Securities, firme de leasing, o firma de administrare de investitii si o institutie financiara nebancara. 

Banca practica din 2013 acest sistem de motivare a angajatilor, alocandu-le acestora gratuit actiuni pe care le rascumpara de pe bursa. Ulterior, angajatii care devin actionari au posibilitatea de a-si creste detinerile fara cheltuiala suplimentara, deoarece practica bancii este de a capitaliza profitul si a distribui noi actiuni gratuite in loc de dividende. 

Programul a fost conceput pe o perioada de cel putin trei ani. In acest scop, actionarii au aprobat rascumpararea a maxim 17,25 milioane de actiuni proprii, reprezentand, in 2013, aproape 1% din capitalul social, pentru a fi acordate gratuit salariatilor performanti.

No comments:

Post a Comment