Monday, April 6, 2015

Prima Loterie a bonurilor fiscale, pe 13 aprilie

Bonurile fiscale emise in perioada 2 februarie - 28 martie 2015 vor participa la extragerea exceptionala organizata de Loteria Romana in data de 13 aprilie. Loteria, prima de acest fel, are alocat un fond de premiere de un milion de lei, potrivit unui comunicat al Ministerului Finantelor Publice. 

Potrivit unui proiect de ordin al ministrului Finantelor Publice, pentru aprobarea instructiunilor si regulamentului de organizare, loteria bonurilor fiscale consta in trei extrageri aleatorii de cifre, astfel incat sa iasa un numar cuprins in intervalul 1 - 999 inclusiv care sa reprezinte valoarea totala a bonului. De asemenea, se extrage cate un numar pentru luna si ziua in care a fost emis bonul. 

Rezultatul extragerilor se posteaza pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru o perioada de minimum 30 de zile, se mai arata in comunicatul citat.

Ulterior extragerii, se imparte fondul de premiere la numarul total al bonurilor fiscale castigatoare revendicate in termen.

In cazul in care nu exista castigatori, fondul de premiere se reporteaza pentru extragerea urmatoare, se mai precizeaza in comunicat.

Revendicarea premiilor se face in 30 de zile de la extragere, prin depunerea bonului fiscal castigator (ulterior extragerii), in original, la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, alaturi de copia actului de identitate sau a pasaportului titularului bonului si de o cerere conform modelului care va fi aprobat prin ordinul mai sus mentionat, se mai arata in comunicat. 

In cazul in care premiul nu se revendica in termenul mentionat, se pierde acest drept.

”Plata castigurilor se face de catre Ministerul Finantelor Publice, in termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, dupa verificarea autenticitatii si realitatii bonurilor fiscale depuse pentru revendicarea premiilor”, se mai arata in comunicat.

No comments:

Post a Comment