Monday, April 6, 2015

Nordul Capitalei, cautat de chiriasii de lux

Locuintele premium din nordul Capitalei sunt tot mai solicitate de clienti pentru inchiriere. In primul trimestru din acest an, cererea a crescut cu 15%, iar cele mai tranzactionate au fost apartamentele cu trei camere din zona Aviatorilor, Dorobanti, Primaverii si Floreasca.

In aceste zone, cererea a crescut cu 40%, conform unei analize imobiliare realizate de compania Nordis. In acelasi timp, numarul tranzactiilor a fost cu 21% mai mare in T1 2015 fata de T4 2014. Cele mai multe cereri au vizat apartamente cu bugete sub 1.200 de euro/luna si, de asemenea, aici s-a inregistrat si cea mai crescuta rata de tranzactionare.

„In primul trimestru din 2015 am remarcat o crestere atat a numarului de cereri de apartamente si vile pentru inchiriere, cat si a numarului de tranzactii de inchiriere, in conditiile unei oferte relativ constante, cu doar circa 5% mai mari, fata de trimestrul anterior”, sustin reprezentantii companiei citate.

Tot in aria Aviatorilor, Dorobanti, Primaverii si Floreasca a avut loc si cea mai vizibila schimbare a ponderii noilor bugete alocate de catre potentialii chiriasi in cautare de apartamente premium. Daca in ultimul trimestru din 2014, 43% dintre cereri veneau cu un buget de pana in 1.200 euro/luna, acum procentul acestora s-a ridicat la 55%.

In zona Herastrau, s-a inregistrat o majorare a numarului de cereri cu circa 35%, pe toate categoriile de bugete, atat pentru apartamente cu buget sub 1.200 euro, cat si pentru apartamente cu buget peste 1.500 euro. Numarul tranzactiilor este cu 11% mai mare decat in trimestrul anterior.

Numarul total de cereri de inchiriere in zona Pipera, atat pentru vile cat si pentru apartamente, a crescut in trimestrul I 2015 cu circa 30%, fata de trimestrul anterior. Cererea de vile pentru inchiriere in Baneasa si Pipera a inregistrat o majorare de 15% in timp ce solicitarile de apartamente pentru închiriere au crescut cu aproximativ 36%.

No comments:

Post a Comment