Thursday, January 22, 2015

Volksbank fixeaza cursul francului la 3,8035 lei timp de trei luni

Volksbank Romania a decis sa mentina, timp de trei luni, cursul francului elvetian la 3,8035 lei, valabil la 31 decembrie 2014,pentru a veni in ajutorul clientilorcare au împrumuturi in franci elvetieni.

"Cursul oferit de Volksbank Romania este cu 17,5% sub cursul anuntat de BNR luni, 19 ianuarie 2015, de 4,4716 RON/CHF", arata un comunicat al bancii.
    
Oferta este valabila in perioada 20 ianuarie - 17 aprilie 2015 si se aplica tuturor clientilor Volksbank cu imprumuturi active in franci elvetieni, fiind destinatain mod exclusiv platii a trei rate lunare si a oricaror sume restante. Acest curs prestabilit este aplicabil tranzactiilor de schimb valutar din lei in franci realizate in unitatile bancii sau prin intermediul Internet Banking.  
    
"Prin intermediul acestei masuri, le oferim clientilor nostri cel mai bun suport pana la stabilizarea conditiilor de pe piata valutara, anuland in intregime efectul negativ al exploziei recente inregistrate de francul elvetian. In acelasi timp, aceasta oferta ne va acorda timpul necesar pentru a elabora o solutie pe termen lung cu care sa venim inintampinarea clientilor nostri, în vederea clarificarii problemei legate de imprumuturile in franci elvetieni”, a precizat Benoit Catel, presedintele Volksbank.

Decizia bancii intervine dupa ce, pe 15 ianuarie, Banca Nationala a Elvetiei a renuntat la plafonul de apreciere pentru cursul de schimb franc-euro, mentinut timp de trei ani la nivelul de 1,2 CHF pentru un euro, ceea ce a facut ca francul elvetian sa se aprecieze puternic fata de euro si, in consecinta, si fata de leu, pana la 4,4716 lei/CHF  la cursul BNR din 19 ianuarie 2015.

No comments:

Post a Comment