Thursday, January 22, 2015

CEC Bank preia plata dividendelor in numerar de la Posta Romana

Plata dividendelor in numerar, prin serviciul national de distribuire, va fi efectuata exclusiv prin intermediul CEC Bank, incepand cu data de 9 februarie 2015, institutie care va inlocui Posta Romana in acest proces, se arata intr-un comunicat al Depozitarului Central.

"Serviciul national de distribuire a dividendelor prin intermediul Depozitarului Central a fost lansat ca o solutie de simplificare si eficientizare a acestui proces. Avem permanent in vedere dezvoltarea in continuare a acestui serviciu, oferit societatilor emitente. In acest sens, au fost initiate demersuri pentru identificarea celor mai bune solutii care sa vina in intampinarea nevoilor emitentilor si actionarilor, atat din punct de vedere financiar, cat si al gradului de acoperire in teritoriu", a declarat Silvia Buicanescu, director general al Depozitarului Central.
In vederea inlocuirii agentului de plata utilizat in prezent, respectiv Posta Romana, cu noul agent de plata, respectiv CEC Bank, in perioada 27 ianuarie 2015 - 06 februarie 2015 distribuirea dividendelor va fi suspendata in scopul finalizarii procesului de reconciliere a platilor efectuate prin intermediul Postei Romane, se precizeaza in comunicatul citat. 

Astfel, dividendele in numerar vor fi platite, incepand din data de 9.02.2015 prin intermediul celor 1.066 de sucursale informatizate ale CEC Bank.

Distribuirea dividendelor in numerar prin intermediul noului agent de plata nu implica modificari fata de procedura actuala si nu presupune cheltuieli suplimentare in sarcina societatii emitente sau a actionarilor.

Serviciul national de distribuire a dividendelor a fost lansat de catre Depozitarul Central in martie 2010 pentru a simplifica distribuirea de dividende catre investitori si a r?spunde la cerintele emitentilor.

No comments:

Post a Comment