Friday, October 17, 2014

Facturile autostrazilor lasate balta de Romstrade au ajuns la Astra

Curtea de Apel Bucuresti a respins apelul companiei de asigurari impotriva unei sentinte din decembrie 2013 ce prevedea ca Astra sa plateasca CNADR 94 milioane lei in baza unei polite emise in favoarea constructorului Romstrade.

Constructorul este in insolventa in prezent, suma respectiva fiind datorata deoarece abandonase tronsonul unei autostrazi pentru care exista un contract cu CNADR. 

Astra are dreptul sa atace cu recurs hotararea in termen de 30 de zile. Societatea de asigurari controlata de omul de afaceri Dan Adamescu ar putea plati in final pana la 151 milioane lei catre CNADR, contravaloarea celor doua polite de asigurari emise in favoarea Romstrade. 

Recent, actionarii Astra au respins situatiile financiare pe 2013 si bugetul de venituri si cheltuieli pe 2014 solicitand administratorului special KPMG angajarea unui nou auditor (Deloitte este auditorul statutar). Pierderile evidentiate in raportul KPMG se ridicau la 917 milioane lei, valoare apropiata de totalul subscrierilor din 2013, in conditiile in care capitalul social al Astra este de 257 milioane lei.

No comments:

Post a Comment