Friday, August 22, 2014

Scad comisioanele pentru tranzactiile pe piata de capital

ASF a decis permanentizarea reducerilor operate pentru tarifele si comisioanele percepute participantilor de pe piata de capital, precum si operarea unor noi scaderi, incepand cu 16 septembrie 2014.

Cota din valoarea tranzactiilor cu obligatiuni, inclusiv cele convertibile in actiuni, se va reduce se va injumatati, noul nivel fiind de 0,02%. Pe de alta parte, cota din valoarea tranzactiilor cu titluri de stat de 0,0004% nu se mai aplica.

Se va reduce cu 50%, pana la 500 lei si tariful pentru inregistrarea la ASF a instrumentelor financiare (cu exceptia titlurilor de stat). In ceea ce priveste titlurile de stat, tariful cu inregistrarea se va elimina.
Monitorizarea tranzactiilor efectuate in afara pietelor reglementate sau sistemelor alternative de tranzactionare (OTC) va presupune o cota redusa de la 0,15% la 0,06% din valoarea tranzactiilor raportate. Pe de alta parte, cota perceputa pentru tranzactiile de tipul tranzactiilor turnaround se va reduce la jumatate, respectiv la 0,02%.

Noile modificari fac parte din planul de actiune aferent programului S.T.E.A.M, ce are ca obiectiv cresterea lichiditatii pietei si atragerea de investitori pe piata de capital.

No comments:

Post a Comment