Friday, August 22, 2014

Noua banci acorda credite agricultorilor pe baza subventiei APIA

Noua banci au finalizat procedura de semnare a conventiilor cu FNGCIMM in vederea garantarii finantarilor acordate agricultorilor in baza subventiei APIA. Fondul poate garanta pana la 80% din credit.

Bancile care ofera credite sunt: CEC Bank, Banca Comerciala Carpatica, BCR, Banca Transilvania, Unicredit Tiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank si Credit Agricole.  

Creditele se acorda in lei pentru finantarea capitalului de lucru in vederea desfasurarii activitatilor curente, valoarea creditului fiind pana la 90% din suma cuvenita din Schema de plata unica pe suprafata ( SAPS). 
Schema de plata unica pe suprafata consta in acordarea de catre APIA a unei sume uniforme pe hectar, 120 euro/ha, platibila o data pe an, decuplata total de productie.

Dobanda finala platita de beneficiari nu poate depasi ROBOR 6M + maxim 4%. Pentru garantia acordata se plateste anual un comision de garantare, calculat pe baza ratingului atribuit de institutia finantatoare.

Pentru a beneficia de garantia FNGCIMM, producatorii agricoli eligibili trebuie sa se incadreze in categoria IMM-uri, putand fi organizati ca persoane juridice, PFA, intreprinderi individuale sau intreprinderi familiale. De asemenea, trebuie sa respecte criteriile de eligibilitate ale finantatorilor, sa detina adeverintele emise de APIA, sa nu se afle in dificultate financiara, in sensul prevederilor Comunicarii Comisiei Europene si sa nu beneficieze de garantii de la alte fonduri de garantare pentru aceeasi finantare.

No comments:

Post a Comment