Thursday, April 24, 2014

CEC Bank incepe creditarea in cadrul programului de sprijinire a tinerilor intreprinzatori

CEC Bank a lansat creditul SRL-D in baza conventiei incheiate cu Ministerul Economiei in cadrul programului de sprijinire a tinerilor antreprenori. Maximum 50% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de afaceri, dar nu mai mult de echivalentul in lei a 10.000 euro/beneficiar o reprezinta alocatia financiara nerambursabila de la stat.
Diferenta de maximun 50% este data de aportul propriu care se poate acoperi fie in numerar din surse proprii, fie pintr-un credit bancar, acordat de CEC Bank.

Creditul presupune o dobanda variabila, formata din Robor la 6 luni peste care se adauga o marja de 3 puncte procentuale. Comisionul de analiza dosar se ridica la 200 lei, iar cel de gestiune la 0,75% si este calculat la valoarea creditului si perceput la data efectuarii primei trageri din credit, iar ulterior anual, calculat ca procent din soldul creditului.

Imprumutul permite o perioada de gratie de maximum 12 luni. Garantiile FNGCIMM acopera 80% din valoarea creditului. 

Clientii care pot accesa aceste credite, conform art. 3 din OUG nr. 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri sunt microintreprinderile debutante, ce trebuie sa indeplineasca conditiile de eligibilitate ale bancii.

No comments:

Post a Comment