Thursday, April 24, 2014

BCR si CEC Bank acorda credite IMM-urilor cu garantia statului

BCR si CEC Bank acorda IMM-urilor linii de credit pentru capital de lucru in valoare de maximum 5 milioane de lei  in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii.

IMM-urile care au cel putin trei ani de la infiintare pot contracta linii de credit pe o perioada de cel mult 24 luni, cu posibilitatea prelungirii cu maximum 12 luni, fara a depasi perioada de valabilitate a programului.

Facilitatea poate fi garantata de stat prin FNGCIMM intr-un procent de maximum 50% din valoarea creditului, mai putin dobanzile si comisioanele, prima de garantare ridicandu-se la nivelul de 1,99%/an din valoarea garantiei.  

BCR are la dispozitie garantii de 263 milioane de lei in cadrul programului, in baza carora poate acorda credite de pana la 526 milioane de lei, iar CEC Bank beneficiaza de un plafon al garantiilor in valoare de aproximativ 260 milioane lei, prin care clientii IMM pot accesa credite de peste 520 milioane lei.

Rata dobanzii in cazul ambelor banci este de ROBOR la 3 luni plus o marja de maximum 2,50%. La BCR se adauga un comision de acordare de maximum 0,7%/an, iar CEC practica un comision lunar de gestiune in valoare de 0,04%, aplicabil la valoarea initiala a liniei de credit.

No comments:

Post a Comment