Wednesday, May 15, 2013

Profitul Petrom a scazut in primul trimestru al anului

Profitul inregistrat de Petrom inainte de plata dobanzilor si taxelor a scazut in primul trimestru la 1,58 miliarde lei, cu 12% comparativ cu aceeasi perioada din 2012. 

De asemenea, profitul EBIT CCA excluzand elementele speciale s-a redus cu 4%, pana la 1,57 miliarde lei. In schimb, profitul net CCA atribuibil actionarilor excluzand elementele speciale a crescut cu 5%, pana la nivelul de 1,32 miliarde lei. 

Gradul de indatorare a continuat sa se imbunatateasca pana la nivelul de 4% la finalul trimestrului I din 2013. Productia zilnica in E&P s-a intensificat dar vanzarile de gaze au fost mai scazute, din cauza vremii  mai calduroase. 
Marjele de rafinare s-au imbunatatit comparativ cu primele 3 luni ale anului trecut, insa volumele vanzarilor din marketinG se afla inca sub presiune. 

“Mergand mai departe, vom continua programul semnificativ de investitii anuale ce depaseste un miliard de euro, necesar pentru mentinerea unei performante durabile, ceea ce ne va permite sa sustinem potentiale oportunitati de crestere in activitatea de explorare si productie din Marea Neagra”, a precizat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom. 

No comments:

Post a Comment