Wednesday, May 15, 2013

Creditele de consum in lei si euro au ajuns la acelasi nivel de costuri

Diferenta de costuri intre creditele de consum in lei si cele in euro a disparut aproape complet. Nivelul mediul al DAE este in prezent acelasi pentru ambele variante. 

Clientii care doresc sa obtina un imprumut de consum vor plati aceleasi costuri indiferent daca aleg un credit in lei sau unul in euro. Nivelul Dobanzii Anuale Efective (DAE)medii a ajuns in aprilie la 17,20% pentru ambele variante, conform datelor Conso.ro. 

Comparativ cu luna anterioara, atat creditele in lei cat si cele in euro s-au ieftinit cu pana la 0,70 procente in medie. 
Raportat la luna aprilie 2012 creditele de consum in lei s-au ieftinit cu 1,4 procente in medie, in timp ce costul creditelor de consum in euro a scazut cu 0,4 procente, dupa o serie de oscilatii pe parcursul anului trecut. 

eliminarea ecartului de cost dintre cele doua variante de credit de consum a fost generata pe de o parte de eliminarea din oferta de o serie de banci a imprumuturilor in euro dar si de o scadere puternica a indicilor Robor in ultimele saptamani. 

Acestia au atins minime istorice pe toate scadentele iar Robor la 3 luni, cea mai utilizata referinta in stabilirea dobanzilor la credite a coborat sub pragul de 4%. 

No comments:

Post a Comment