Wednesday, May 15, 2013

Microintreprinderile ar putea plati impozit mai mic din iulie

Impozitul pe venitul microintreprinderilor ar putea sa scada, din iulie, la 1,5%, de la nivelul de 3% din prezent. Tot din vara ar urma sa intre in vigoare si impozitul forfetar. 

“Am propus si am , in mare masura, acceptul Ministerului de Finante. Sunt domenii care nu au, poate, o rata de profit de 5% s de aici, la un impozit de 3% pe venituri, o companie trebuie sa dea mai mult decat profitul”, a precizat Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM, mediul de afaceri si turism, citata de Agerpres. 
In ceea ce priveste impozitul forfetar, aceasta a precizat ca va fi stabilit ca o suma fixa mai mica decat ar fi o taxa platita in cazul unei inregistrari corecte a veniturilor di cheltuielilor. 

“Am constatat ca dale le punem o suma fixa care este mai mica decat ar fi la o inregistrare corecta a veniturilor si cheltuielilor, fie 16% pe profit, fie 3% pe cifra de afaceri, conformarea lunara este imediata, se simplifica foarte mult actul de contril pentru ca nu mai are ce controla, are de platit o suma fixa si atat la intreprinzator si la administratia publica”, a mai aratat Grapini. 

Potrivit acesteia, compania nu va mai plati impozit de 16% pe profit. 

No comments:

Post a Comment