Sunday, February 24, 2013

Plata cu cardul in strainatate aduce reduceri de pana la 20%

Romanii care pleaca in strainatate in vacanta sau in calatorii de afaceri beneficiaza de reduceri in cadrul anumitor retele de comercianti, daca realizeaza plata cu cardul Visa. 

Ofertele incluse in program sunt disponibile pentru clientii persoane fizice si persoane juridice, care detin carduri Visa si presupun discount-uri exclusive de pana la 20% la hoteluri, restaurante, magazine, vacante de tip city break, bilete de avion sau la inchirierea unei masini. 

Principalele destinatii turistice incluse in program sunt Marea Britanie, Austria, Spania si Germania. Initial, programul este lansat in faza pilot si va fi actualizat in functie de interesul manifestat de consumatori de doua ori pe an cu oferte destinate perioadelor de vara si de iarna.
“Am selectat cele mai populare destinatii turistice din Europa de Vest in functie de preferintele de vacanta ale romanilor si tinand cont ca aproape un sfert din totalul cheltuielilor efectuate cu cardurile Visa la comercianti in 2011 au fost in afara tarii, majoritatea in Europa”, a precizat Catalin Cret, director general Visa Europe pentru Romania. 

Valoarea medie a unei tranzactii efectuate in strainatate cu un card emis in Romania este semnificativ mai mare decat cea a unei tranzactii in tara, datorita sumelor mai mari cheltuite pe durata vacantelor si a calatoriilor de afaceri. 

Astfel, daca romanii cheltuiesc in medie 38,1 euro pe tranzactie cu un card Visa, la comerciantii din strainatate aceasta suma se ridica la aproximativ 66 euro. 

No comments:

Post a Comment