Sunday, February 24, 2013

Peste 5.300 de noi firme infiintate cu subventii de la stat si facilitati fiscale

Programul destinat infiintarii de firme de catre tineri a adus 5.321 de companii nou lansate din februarie 2011 pana in prezent. Aproape jumatate din beneficiari sunt femei iar majoritatea firmelor s-au infiintat in mediul urban. 

In primul an de la lansarea programului au fost infiintate peste 4.000 de firme, pentru ca in prezent numarul acestora sa depaseasca 5.300. Media de locuri de munca create este de 3 noi angajati pentru fiecare fiirma lansata. 

Programul presupune atat facilitati fiscale cat si posibilitatea de a solicita subventie nerambursabila de la stat, in valoare de cel mult 10.000 euro, dar fara a depasi 50% din investitie. 
Administratorul programului, Agentia pentru Implementarea Programelor si Proiectelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) a realizat un sondaj de opinie pe un esantion de 437 de beneficiari.

In urma acestuia, portretul robot al antreprenorului indica o persoana cu varsta medie de 27 de ani, necasatorit, cu studii superioare si cu pregatire in domeniul economic sau tehnic, fiind motivata in demararea propriei afaceri de dorinta de a fi propriul sef si de facilitatile oferite de stat. 

Printre recomandarile facute de respondenti se numara intensificarea cursurilor de educatie antreprenoriala, promovarea unor exemple de bune practici, instituirea unui program de mentoring sau crearea unei retele de incubatoare de afaceri.

No comments:

Post a Comment