Friday, July 1, 2022

7 sfaturi financiare ca să-ți planifici corect vacanța!

 


Atunci când mergem în vacanță, avem plăcerea să descoperim multe locuri, mâncăruri, obiceiuri neașteptate, care ne surprind plăcut și ne îmbogățesc bagajul cultural. Este important să avem grijă la modul în care ne planificăm călătoria, mai ales din punct de vedere financiar, ca să nu ne ia prin surprindere cheltuieli neprevăzute sau faptul că nu mai avem bani în portofel la întoarcere. Iată 7 sfaturi utile ca să-ți planifici corect vacanța din punct de vedere financiar!

Setează-ți un buget de călătorie

Mergi în vacanță singur, în cuplu sau cu familia? În țară sau în străinătate? Care sunt activitățile pe care ai vrea să le faci? După ce răspunzi la aceste întrebări, gândește-te care este bugetul maxim pe care îl poți aloca pentru această călătorie, ca, în mod ideal, să-ți rămână bani până la următorul salariu.

Cu mașina, trenul sau avionul?

Mijlocul de transport cu care alegi să mergi în vacanță trebuie să țină cont de durată, cost și confort. Dacă destinația ta este îndepărtată, atunci avionul este, probabil, cea mai bună opțiune. Dacă mergi la mare cu multe bagaje după tine, atunci mașina personală s-ar putea să fie o variantă mai bună decât trenul. Orice ai alege, interesează-te din timp care ar fi costurile și, în cazul biletelor de avion, cu cât le cumperi mai din timp, cu atât mai bine!

Ce mâncăm în vacanță și unde?

Știai că poți găsi online meniurile și prețurile restaurantelor din orașul în care călătorești? Poți consulta care sunt cele mai apropiate restaurante de locul în care ești cazat/ă și să-ți faci o primă impresie despre cât te-ar costa o masă. Se încadrează în bugetul tău?

Activitățile de vacanță

Nu te costă (în principiu) nimic să mergi la pas prin împrejurimi, să faci poze și să te bucuri de peisaj. Totuși, dacă îți dorești să vizitezi muzee, să mergi în parcul de distracții sau să te plimbi cu vaporașul, este important să iei în calcul taxa de intrare și toate costurile pe care le implică această activitate. Tot online, poți găsi cu ușurință informații despre prețurile biletelor, astfel încât să știi de dinainte la ce să te aștepți.

Nu uita de suveniruri!

Dacă ești genul de persoană care cumpără în vacanțe magneți de frigider personalizați, atunci, gândește-te, estimativ, pentru câte persoane vrei să cumperi suveniruri și ține minte să-ți pui deoparte o sumă de bani și pentru acest frumos obicei. 

Ne facem asigurare de sănătate?

Decizia trebuie cântărită bine, pentru că, dacă ai decis să călătorești în străinătate, este important să ții cont de faptul că îngrijirea medicală s-ar putea să fie mult mai scumpă decât în România. Nu poate estima nimeni când apare o urgență care să necesite o consultație la doctor (răceală, insolație, indigestie etc.), așadar, costul pentru asigurarea de sănătate s-ar putea să fie o investiție bună, mai ales atunci când călătorești cu copiii. Analizează bine și ia cea mai bună decizie pentru tine și familia ta.

No comments:

Post a Comment