Sunday, June 21, 2020

Fondul de urgenta – Cum incepem de azi sa ne pregatim pentru neprevazut?


Cu siguranta ca am auzit cu totii, de foarte multe ori, ca e nevoie sa avem un fond de urgenta, pentru situatii neprevazute. Unii dintre noi au, altii nu, dar cu siguranta ca noi toti am inteles în ultimele luni cat de necesar este sa avem un astfel de fond care sa ne protejeze în situatii neprevazute.

Ce sa facem incepand de astazi pentru a incepe sa ne constituim un astfel de fond?

Incepem inca de acum sa punem deoparte lunar o suma, oricare ar fi aceea. De multe ori, credem ca nu ne ajuta cu nimic sa punem 50 sau 100 lei pe luna deoparte, insa e important sa întelegem ca orice suma este buna si obiceiurile valoroase se construiesc in timp, cu pasi mici
Ne impartim fondul de urgenta in doua conturi/produse: unul care sa ne ajute în caz ca apar probleme pe termen scurt si altul care sa ramana pentru o perioada mai lunga de timp. Asa vom evita sa cheltuim tot ce am pus deoparte cand apar primele probleme si o sa fim protejati si pe termen lung.
Stabilim ce suma vom avea în fondul pe termen scurt si încercam sa il prioritizam pe acesta, in timp ce in cel pe termen lung putem pune sume mai mici, dar constante
Specialistii spun ca ideal un fond de rezerva ar trebui sa aiba intre 3-5 salarii medii lunare, insa chiar daca nu avem nimic pus deoparte, e important sa nu ne descurajam, ci sa incepem de azi sa punem bani pentru acest fond. Sa nu uitam ca orice suma e importanta si cu cat incepem mai repede cu atat mai bine.

No comments:

Post a Comment