Saturday, October 22, 2016

BCE vrea reglementari mai stricte pentru monedele virtuale

Banca Centrala Europeana (BCE) solicita Parlamentului European inasprirea propunerilor referitoare la reglementarea monedelor virtuale precum bitcoin. Mai mult, BCE sustine ca institutiile Uniunii Europene nu ar trebui sa promoveze utilizarea monedelor virtuale si sa specifice clar ca acestea nu au statutul legal al banilor.
Potrivit Reuters, BCE se teme ca monedele virtuale ar putea, la un moment dat, sa ii limiteze controlul asupra masei monetare din zona euro.

"Dependenta de actorii economici, in privinta monedelor virtuale, daca va creste substantial in viitor, ar putea, in principiu, sa afecteze controlul bancilor centrale asupra masei monetare, chiar daca in prezent riscul este limitat", se arata intr-o opinie BCE adresata Parlamentului European si Consiliului UE.

Potrivit BCE, acesta este motivul pentru care organismele legislative ale UE nu ar trebui sa promoveze utilizarea pe scara mai larga a monedelor virtuale. 

Comisia Europeana a elaborat un proiect care are drept scop combaterea terorismului. Printre altele, acesta prevede ca platformele de schimb valutar sa intensifice controalele asupra identitatii persoanelor care schimba monede virtuale cu cele reale si sa raporteze tranzactiile suspecte.

No comments:

Post a Comment