Tuesday, September 27, 2016

Reguli noi de depunere a declaratiilor la ANAF

Contribuabilii nu vor mai putea depune la Fisc, pe hartie, declaratiile care se pot depune si electronic, incepand cu data de 1 ianuarie 2017. Potrivit presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Dragos Doros, este vorba de sase sau sapte declaratii. 
In perioada urmatoare, contribuabilii vor fi informati, la ghiseu, cu privire la modul in care respectivele declaratii se completeaza online, astfel incat de anul viitor sa nu mai apeleze la formatul pe hartie. 

Presedintele ANAF a precizat, in cadrul unei conferinte de specialitate, ca s-a constata o reticenta a agentilor economici in a depune declaratiile online, desi exista aceasta posibilitate. 

El s-a referit in mod special la Declara?ia 112, privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate, care, desi se poate depune online, in anumite zone din tara se depune inca pe hartie in proportie de 40%.

Oficialul ANAF a mai precizat ca, in luna iulie, a fost derulat un exercitiu in Bucuresti pentru a forta contribuabilii sa depuna declaratiile online. "In iulie, in Bucuresti, nu le-am mai primit pe hartie. Rezultatul a fost ca nu au mai fost depuse", a subliniat Doros.

No comments:

Post a Comment