Monday, April 18, 2016

Inca un asigurator in redresare financiara

Un alt asigurator important pe piata RCA este pe punctul de a intra in procedura de redresare finaciara, dupa falimentul Astra, procedura de rezolutie de la Carpatica si redresarea financiara de la Euroins. Este vorba de compania City Insurance, care detine locul patru dupa primele subscrise la aceasta categorie de asigurari. 

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, saptamana aceasta, ca a aprobat raportul controlului inopinat efectuat la Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A. si analiza diagnostic a societatii de asigurare. Potrivit unor surse din piata, din aceste documente, reiese ca societatea ar avea nevoie de o majorare de capital de 150 de  milioane de lei (34 milioane de euro) pentru a indeplini cerintele minime de solvabilitate Solvency II. 

Controlul ASF a avut loc in perioada noiembrie 2015 - februarie 2016.
La finalul anului trecut, City Insurance a ocupat locul 7 dupa nivelul primelor subscrise, care au atins 502,1 milioane de lei, si locul 4 in ierarhia asiguratorilor RCA, dupa Euroins, Carpatica Asig si Asirom VIG.


Euroins se afla deja in redresare financiara din octombrie 2015, iar Carpatica Asig a intrat la inceputul acestui an in procedura de rezolutie, o premiera pe piata asigurarilor, dupa ce planul de redresare financiara, initiat in 2014, a esuat.

Astra Asigurari, companie care a detinut multi ani pozitia de lider pe piata RCA este in faliment.

No comments:

Post a Comment