Friday, April 22, 2016

Inca doi asiguratori cu restante la respectarea indicatorilor

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) anunta ca inca doua companii de asigurari din Romania, care au picat testele de evaluare de anul trecut, nu adoptat masurile asumate in urma acelor exercitii in termenul stabilit. Este vorba de FORTE Asigurari Reasigurari si LIG Insurance. 
In cadrul sedintei de miercuri, Consiliul ASF a aprobat o "informare privind realizarea planurilor de masuri transmise de societatile participante la exercitiile BSR (Balance Sheet Review) si BSRE (Balance Sheet Review Extended) pana la 31 martie 2016. Pe langa societatile de asigurare aflate in redresare, doar societatile FORTE Asigurari Reasigurari si LIG Insurance nu au realizat masurile asumate", se arata in comunicatul ASF.

Companiile aflate, in prezent, in redresare financiara sunt Euroins si City Insurance. In acelasi timp, Carpatica Asig se afla in procedura de rezolutie.

Evaluarea companiilor de asigurari a avut loc in 2015, si la acest exercitiu au fost supuse 21 de companii de pe piata locala. Conform rezultatelor testelor, FORTE Asigurari si LIG Insurance nu respectau, dupa ajustarile efectuate de auditori, mai multe prevederi legale referitoare la solvabilitate sau la acoperirea rezervelor tehnice cu active admise.

In aceeasi sedinta, Consiliul ASF a aprobat raportul controlului periodic efectuat la SAI Certinvest S.A. si analiza diagnostic a societatii realizata de Directia Supraveghere si Control a Sectorului Investitii si Instrumente Financiare din ASF, iar aceste documente vor face obiectul unui comunicat separat, anunta Autoritatea.

No comments:

Post a Comment