Thursday, July 30, 2015

Leul a reintrat in era acalmiei

Leul incheie saptamana in scadere usoara fata de moneda unica europeana, intrand intr-o perioada de stabilitate, dupa cateva saptamani de fluctuatii ample pe fondul tensiunilor din Grecia. In schimb, leul s-a apreciat fata de dolar, dar cotatia ramane inca peste 4 lei.

Banca Nationala a Romaniei a anuntat vineri un curs de 4,4226 lei pentru un euro, maximul satamanii, in crestere cu aproximativ 1,5 bani fata de cotatia de vinerea trecuta. Minimul saptamanii a fost atins in sedinta de marti, cand un euro a fost cotat la 4,4097 lei/euro. 

Dolarul american si-a consolidat pozitia peste cotatia de 4 lei, insa a mai pierdut din avant. BNR a anuntat un curs de inchidere de saptamana de 4,0393 lei pe dolar, in scadere de la 4,0584 lei pe dolar la sfarsitul saptamanii trecute. In prima zi a saptamanii, dolarul a urcat la 4,0785 lei, insa ulterior a scazut constant. 

Si francul elvetian a scazut in raport cu leul pana la un curs de 4,2042 lei pe franc, de la 4,2391 lei pe franc vinerea trecuta. Si in acest caz, aprecierea leului s-a produs constant pe parcursul intregii saptamani.

No comments:

Post a Comment