Thursday, June 18, 2015

UNSAR: Solutiile emise de asiguratori pot fi verificate de experti independenti

Companiile de asigurari sustin ca solutiile tehnice in cazul accidentelor auto sunt emise exclusiv in baza evaluarilor efectuate de inspectorii de daune, iar acestea pot fi verificate, ulterior, de orice evaluator independent. Potrivit asiguratorilor, solutiile tehnice difera, de la caz la caz, in functie de amplitudinea incidentelor.

Reprezentantii companiilor de asigurari sustin ca exista societati de service auto care ctitica solutiile companiilor de profil, in cazul in care acestea sustin repararea pieselor avariate in accidente si nu inlocuirea , pentru ca urmaresc doar sa isi comercializeze piesele, cu adaosurile comerciale de rigoare. ”Sunt aceleasi service-uri care practica adaosuri de pana la 400% fata de preturile calculate de softuri utilizate la nivel international”, se arata intr-un comunicat al Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurari din Romania (UNSAR).

Mai mult, companiile de asigurari sustin ca ”aceste service-uri auto, reunite in asa-zise asociatii reprezentative, nu vizeaza decat sa capete prin lege monopolul absolut asupra operatiunilor de evaluare a daunelor auto”. ”Acesti experti, sustinuti de service-uri, vor avea intotdeauna tendinta de supraevaluare a daunelor, lucru care se va reflecta, in cele din urma, in costul politelor de asigurare”, se mentioneaza in comunicatul citat. 

Potrivit acestuia, UNSAR reprezinta interesele a 26 de societati de asigurare, respectiv 95% din piata asigurarilor (dupa volumul de prime brute subscrise).

No comments:

Post a Comment