Tuesday, June 30, 2015

Programe gratuite de formare profesionala pentru femei

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) ofera programe gratuite de formare profesionala femeilor din Romania. Astfel, pana in luna octombrie a acestui an, 1.100 de femei pot beneficia de aceste programe. 

Proiectul ”STEP2SUCCESS - Promovarea egalitatii de sanse a femeilor pe piata muncii este implementat de CNIPMMR in parteneriat cu compania Market Scope.

”Discriminarea la locul de munca inca exista, iar maternitatea e principalul motiv de discriminare. Acest fenomen are drept cauze principale educatia si mentalitatea. Femeile, in general, lucreaza mai mult, pe un salariu mai mic, insa sunt mai constiincioase decat barbatii. In functiile de top, discriminarile dintre barbati si femei sunt mai reduse, insa ele se accentueaza in cazul pozitiilor de baza sau de nivel mediu dintr-o companie”, sustine Marian Gherghescu, consultant de implementare al proiectului. 

Obiectivele specifice ale programului se refera la cresterea gradului de ocupare si integrare a femeilor pe piata muncii, prin cursuri de calificare si recalificare pentru minimum 660 de femei, la organizarea de programe pentru competente antreprenoriale pentru 320 de femei, dar si la acordare

No comments:

Post a Comment