Tuesday, June 30, 2015

Creste deductibilitatea pentru asigurarile private de sanatate

Majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurarile private de sanatate de la 250 de euro la 400 de euro pe an/persoana a fost aprobata odata cu Codul Fiscal. Reprezentantii companiilor de asigurari  sustin ca masura va conduce la stimularea investitiilor in sectorul de sanatate din Romania. 

"Un aspect important adus de noul Cod Fiscal este ridicarea plafonului de deductibilitate acordat pentru asigurarile private de sanatate, de la 250 euro, la 400 euro pe an/persoana. Facilitatea fiscala a fost extinsa si pentru primele platite individual, nu doar pentru cele sustinute de angajator. Astfel, deductibilitatile pentru asigurarile private de sanatate pot ajunge la un nivel cumulat (angajat si angajator) de 800 de euro pe an/persoana", mentioneaza UNSAR, intr-un comunicat de presa. 

Noul Cod Fiscal intra in vigoare la 1 ianuarie 2016.

Potrivit sursei citate, efectele pozitive acestei masuri se vor vedea in faptul ca asiguratorul va suporta cheltuielile acoperite de polita de sanatate, degrevand astfel sistemul national de asigurari de sanatate. Pe de alta parte, vor fi stimulate investitiile in sectorul de sanatate din Romania, contribuind la dezvoltarea calitativa a serviciilor si, totodata, la retentia in sistemul national a medicilor romani.

"Fireste, aceasta masura reprezinta un prim pas catre impulsionarea dezvoltarii pietei asigurarilor private de sanatate. Insa, numai printr-o reasezare a sistemului sanitar, prin crearea cadrului legislativ specific asigurarilor private de sanatate si prin cresterea gradului de informare a cetatenilor se va realiza adevaratul potential al asigurarilor private de sanatate", precizeaza UNSAR.

No comments:

Post a Comment