Friday, June 26, 2015

CNIPMMR lanseaza editia 2015 a Cartii Albe pentru IMM-uri

Cartea Alba a IMM-urilor, editia 2015, cuprinde, pe langa problematica specifica IMM-urilor si contextului economico-social national si european. Astfel, documentul incorporeaza cele mai ample, cuprinzatoare si actuale analize si proiectii privind sectorul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania.

Potrivit Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), la realizarea lucrarii din acest an s-a tinut cont de principalele documente strategice ale Uniunii Europene care marcheaza major evolutia IMM-urilor din Europa si implicit din Romania. Este vorba de Strategia UE 2020, Programul UE de finantare 2014-2020 si a programului Small Business Act.  

Principalele categorii de analize incorporate in documentul mentionat se axeaza pe aprofundarea situatiei IMM-urilor in 2015 la nivel national, regional, sectorial si judetean. De asemenea, se prezinta studii cu privire la IMM-uri dar si la celelalte categorii de intreprinderi din Romania, cu accent asupra performantelor de ansamblu, comerciale, financiare, inovationale si sociale.

In plus, Cartea Alba va cuprinde o analiza esentializata a problematicii IMM-urilor, fiecare capitol finalizandu-se cu o selectie de aspecte semnificative, sustin realizatorii documentului. 

In finalul lucrarii vor fi formulate o serie de prioritati si modalitati strategice si tactice in vederea eliminarii principalelor dificultati cu care se confrunta sectorul IMM-urilor din Romania, dar si a diminuarii impactului amenintarilor contextuale si valorificarii la un nivel ridicat a oportunitatilor economice nationale si internationale.

Potrivit CNIPMMR, utilitatea volumului rezida in abordarea a cinci categorii de probleme majore deosebit de actuale. In primul rand, este vorba despre perceperea ultimelor evolutii economico-sociale de catre intreprinzatorii din Romania in anul 2015, de reliefarea principalelor probleme cu care s-au confruntat IMM-urile in primavara anului 2015 si de caracterizarea esentializata a intreprinzatorilor din Romania, asa cum se prezinta ei in perioada post criza economica. De asemenea, sunt abordate aspecte legate de reliefarea unor caracteristici constructive si functionale majore de natura manageriala, comerciala, financiara, inovationala, umana, ale IMM-urilor din Romania global si pe anumite tipologii (dimensionale, sectoriale, teritoriale, juridice etc.). In plus, documentul prevede conturarea unui set de masuri privind relansarea sectorului de IMM-uri.

No comments:

Post a Comment