Thursday, November 13, 2014

Finantele schimba conditiile la Prima Masina

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a regandit schema de functionare a programului Prima Masina si propune acum ca perioada de rambursare sa fie limitata la 5 ani fata de 7 ani, cat se avea in vedere initial.

In acest mod, creditele auto acordate prin acest program se vor incadra in restrictiile impuse de regulamentul BNR, care limiteaza creditele de consum la o perioada de maxim 5 ani.

O alta modificare este ca avansul minim sa fie de 5% din pretul masinii, indiferent de varsta solicitantului. Anterior, persoanele in varsta de peste 36 ani urmau sa prezinte un avans de 10%.
Propunerea legislativa include si o prevedere prin care autoturismul achizitionat in cadrul programului poate fi instrainat, in anumite conditii, sub conditia achitarii integrale a soldului finantarii garantate.

In plus, preluarea finantarii garantate si a dreptului de proprietare asupra autoturismului se poate face de catre orice alte persoane fizice care indeplinesc criteriile de eligibilitate prin novatie.

Cumparatorii trebuie sa asigure autoturismul printr-o polita de asigurare Casco, care va acoperi cel putin daunele totale si partiale de furt si avarii, fara fransiza sau cu fransiza de maxim 100 euro pentru daunele partiale de furt si avarii. Aceasta obligatie se mentine pe toata durata creditului.

No comments:

Post a Comment