Wednesday, April 15, 2015

Primele garantii pentru Prima Masina

Fondul National de Garantare Creditelor pentru IMM-uri a acordat, la sfarsitul lunii martie, primele garantii in numele si contul statului, pentru cumpararea de masini noi. Valoarea medie a garantiei este de peste 23.000 lei, se arata intr-un comunicat al Fondului.
Primii beneficiari sunt patru tineri din Bucuresti, Arges si Tulcea, care au accesat credite de la Alpha Bank si CEC Bank, se precizeaza in comunicat. 

Conform Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, persoanele fizice pot achizitiona un autoturism nou prin contractarea de credite garantate de stat in procent de maxim 50%, costul finantarii avand o marja maxima de 3 puncte procentuale peste indicele ROBOR la 6 luni.

Pot beneficia de acest program persoanele care, la data solicitarii creditului, au varsta de peste 18 ani si capacitate deplina de exercitiu si care nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou, nu inregistreza restante la plata altor credite bancare si  nu au obligatii de plata restante la bugetul general consolidat. 

No comments:

Post a Comment