Wednesday, April 15, 2015

Noi emotii pentru cei cu credite in franci

Francul elvetian creste de la o zi la alta in fata leului, dand din nou emotii celor cu credite in moneda elvetiana. Banca Nationala a Romaniei a calculat marti un curs de 4,2712 lei/franc, in crestere cu 2,5 bani comparativ cu valoarea din sedinta anterioara. Astfel, cotatia a revenit aproape de nivelurile inregistrate pe finalul lunii ianuarie.

Aceasta evolutie are la baza aprecierea francului in fata euro pe pietele externe, unde analistii estimeaza, din nou, ajungerea la paritate. In cursul diminetii, raportul franc/euro a coborat la un minim de 1,03 franci/euro. 

Presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, ar putea anunta miercuri continuarea programul sau de relaxare cantitativa, ceea ce s-ar traduce prin slabirea monedei euro, francul capatand astfel o si mai importanta sustinere, sustin analistii citati de presa internationala. 
 
La slabirea euro mai contribuie si situatia confuza a Greciei, al carei viitor in cadrul Eurogrupului are o nota consistenta de incertitudine, lucru care ii face pe investitori sa stea deoparte fata de moneda unica.

No comments:

Post a Comment