Monday, February 9, 2015

Leul a incheiat saptamana in crestere fata de franc, euro si dolar

Leul a incheiat saptamana in crestere fata de principalele valute comparativ cu sfarsitul saptamanii trecute, cea mai mare apreciere fiind in fata francului elvetian.

Vineri, Banca Nationala a Romaniei a calculat un curs de 4,1808 lei pentru un franc, in scadere cu mai mult de sase bani fata de vinerea trecuta de la 4,2438 lei pentru un franc. Moneda elvetiana s-a depreciat in ultima saptamana si pe piata internationala de la 1,12 franci/euro la 1,14 franci/euro. 

Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca este posibil ca leul sa se mai aprecieze in fata francului elvetian datorita evolutiilor din pietele internationale.

In fata monedei europene, leul a castigat aproape trei bani, pana la un curs de 4,4143 lei/euro de la 4,4424 lei-euro in urma cu o saptamana.  

Moneda nationala s-a apreciat si in fata dolarului american, insa mai putin decat in comparatie cu celelalte valute. BNR a calculat pentru vineri un curs de 3,8583 lei/dolari in scadere de la 3,9157 lei/dolar in data de 30 ianuarie.

No comments:

Post a Comment