Saturday, February 21, 2015

Bicicletele Pegas vor sa se listeze pe AeRO, noua piata a BVB

Firma care a relansat bicicletele Pegas vrea sa se listeze pe AeRO - noua piata a Bursei de Valori Bucuresti - si sa atraga, intr-o prima etapa, 300.000 de euro de la investitori pentru a finanta dublarea vanzarilor de biciclete.

Firma Atelierele Pegas este detinuta de patru asociati, care isi evalueaza afacerea la circa un milion de euro, iar in 2014 a vandut 1.500 de biciclete.

Firma vizeaza dublarea productiei in 2015 (costul de productie este de 100 de euro/unitate), iar pentru viitor are in vedere si atragerea unor sume mai mari pentru facilitati integrate de productie.
AeRO este un sistem alternativ de tranzactionare operat de BVB, dedicat finantarii IMM-urilor sau companiilor aflate la inceput de drum (start-up-uri), care nu indeplinesc criteriile pentru listarea pe piata reglementata, dar care au rate ridicate de crestere si potential.

Pentru admiterea pe AeRO, companiile trebuie sa aiba o valoare de piata anticipata de cel putin 250.000 de euro. Noua piata a BVB va fi lansata oficial pe 25 februarie. Pana acum, 13 firme s-au aratat interesate de listarea pe acest segment.

No comments:

Post a Comment