Thursday, January 15, 2015

Portofoliul PAID s-a dublat in 2014, la 1,5 milioane de polite

PAID, societatea care emite asigurarile obligatorii pentru locuinte, a incheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de polite, dublu fata de 2013, dar in scadere de la un maxim de 1,57 milioane atins la inceputul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe site-ul companiei.

In perioada mentionata, ponderea politelor de 20 euro (tip A) se este de 91,2%, iar diferenta revine celor care costa 10 euro (tip B). Astfel, subscrierile PAID au totalizat 28,5 milioane de euro în 2014, din care 27,2 milioane de euro din vanzarea de polite tip A.

Politele tip A acopera daunele produse de inundatii, alunecari de teren si cutremur in limita a 20.000 de euro pentru locuinte cu structura de rezistenta solida. In cazul politelor tip B, suma asigurata se ridica la 10.000 euro si se refera la locuintele cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic.
Potrivit legii, toti proprietarii de locuinte au obligatia de a incheia polite PAD, care ofera acoperire impotriva riscurilor catastrofice (cutremure, alunecari de teren si inundatii).

Proprietarii care nu isi asigura locuintele risca amenzi de pana la 500 de lei, de la autoritatile locale.

In Romania sunt peste opt milioane de locuinte, iar asigurarea PAD este obligatorie pentru fiecare, indiferent daca exista sau nu o asigurare facultativa pentru acea locuinta.

No comments:

Post a Comment