Thursday, January 15, 2015

Pericolul tranzactiilor online: un sfert dintre pagubiti nu au recuperat nici un ban

Tranzactiile online trebuie securitizate, avand in vedere ca, potrivit unui studiu de specialitate, doar putin peste jumatate dintre persoanele care au fost victimele unor atacuri cibernetice si-au recuperat integral banii pierduti, iar 27% dintrei ei sustin ca nu si-au recuperat nici un ban. 

"Desi multe institutii financiare sustin o politica de rambursare a banilor pierduti in urma unor infractiuni cibernetice, doar 59% dintre respondenti au afirmat ca si-au recapatat fondurile integral. 14% dintre victime au primit doar o compensatie partiala, iar 27% dintre utilizatori nu au recuperat niciun ban", se arata in studiul realizat de Kaspersky Lab si B2B International. 

Conform studiului, pierderile generate de aceste atacuri pot fi semnificative: in medie, suma sustrasa de infractorii cibernetici a fost de 313 dolari, iar 16% dintre respondenti au raportat o pierdere de peste 1.000 de dolari.

"Nu toti utilizatorii sunt constienti de pericolele fraudelor cibernetice: 16% dintre respondenti considera ca infractiunile cibernetice care implica furt de bani sunt rare si putin probabile si 22% dintre utilizatori considera ca ar putea fi victime ale unui atac cibernetic. Totusi, statisticile arata ca aproximativ 52% dintre utilizatori s-au confruntat cu amenintari cibernetice financiare cel putin o data pe parcursul anului 2014", se mai arata in documentul citat.

No comments:

Post a Comment