Tuesday, April 29, 2014

Economisirea individuala este solutia pentru o batranete fara griji financiare

Sistemul de pensii private reprezinta solutia pentru asigurarea stabilitatii financiare si la batranete, afirma reprezentantii BCR Pensii.

Acestia citeaza studii ale Comisiei Europene care arata ca in timp, diferenta dintre pensia publica si nivelul salariului va deveni tot mai mare. 

“In aceste conditii, economisirea individuala a fiecaruia dintre noi devine o necesitate majora pentru asigurarea resurselor financiare la batranete.  In caz contrar, ne vom confrunta cu o reducere abrupta a resurselor financiare dupa momentul pensionarii si implicit o schimbare a standardului de viata, pe care nu multe persoane sunt dispuse sa o accepte”, spune Melania Mirea, director executiv la BCR Pensii.

Fondurile de pensii facultative permit oricarui salariat sa economiseasca pentru a obtine un venit suplimentar la pensie. Statul incurajeaza contributia la fondurile de pensii facultative printr-o deducere fiscala de 400 euro pe an, de la plata impozitului pe venit.

In plus, angajatorii care contribuie in numele salariatilor beneficiaza de o scutire de 400 euro pe an pentru fiecare angajat, atat de la plata contributiilor sociale, cat si de la plata impozitului pe profit.

No comments:

Post a Comment