Monday, December 15, 2014

Bursa isi da AeRO

Noul sistem alternativ de tranzactionare AeRO se va lansa pe 25 februarie 2015 dupa ce a primit girul ASF. 
Pe noua platforma s-ar putea lista companiile mici, in cautare de finantare gratis de la viitorii actionari (la banci costa) si cu potential mare de crestere spun oficialii BVB (dar si de faliment, ca orice firma mica).

Care sunt conditiile de listare pe AeRO? Valoare estimata de minimum 250.000 euro (aici criteriul e cam neclar, dupa ce criteriu se fac estimarile si cine le certifica?), pachetul de actiuni scos la vanzare este de cel putin 10% sau compania are un num?r minim de 30 de actionari. 
Documentatia necesara pentru admiterea pe AeRO cuprinde o cerere de admitere la tranzactionare, un document de prezentare, ultimele situatii financiare (anuale si semestriale), dovada platii comisionului de procesare catre BVB si contractul incheiat cu un consultant autorizat.

Si pana acum micile firme se puteau lista pe ATS, dar nu s-au inghesuit prea tare, cu o singura exceptie. E vorba de o companie ce presta servicii de curatenie pentru hoteluri (Pro Vorbas) de care nimeni n-a mai auzit nimic din 2012. Bursa le-a facut deci o cutie separata sperand sa aiba mai mult succes cu efectul de vitrina.

No comments:

Post a Comment