Monday, December 15, 2014

Hainele sunt principalul cadou de Craciun

Romanii se gandesc in primul rand la haine atunci cand iau in calcul sa faca un cadou de Craciun. Aceasta optiune consuma 28% din bugetul de cadouri, reiese dintr-un sondaj realizat de compania de credite rapide Ferratum.

Pe locurile urmatoare in topul preferintelor se gasesc jucariile (15% din buget), dulciurile (15%), electronice si electrocasnice (14%) si cosmetice (8%).
Alegerile romanilor sunt similare cu cele semnalate la nivel european, unde 20% din bugetul de cumparaturi pentru Craciun este alocat pentru haine. Mai putin de 10% este cheltuit pe cosmetice, produse de patiserie si dispozitive electronice.

La o comparatie intre tari, reiese ca Estonia are o preferinta clara pentru carti (22%), polonezii prefera cosmeticele (18%) si lituanienii cheltuie mai mult pe produse de patiserie si dulciuri (16%). Olandezii cumpara cel mai mult alcool pentru Craciun (10%).

Mai mult de jumatate dintre cei chestionati se asteapta sa isi recapete echilibrul financiar in maxim 2 luni dupa Craciun.

Sondajul a fost realizat in randul clientilor Ferratum si a inclus aproape 1.900 de persoane din 15 tari europene. Romanii cheltuie pentru cadouri cu 21% mai mult decat media tarilor incluse in sondaj, fiind penultima tara din UE dupa gradul de saracie.

No comments:

Post a Comment