Thursday, October 23, 2014

O posibila frauda in derulare si morala ei

Vanatorii de chilipiruri au fost vanati la randul lor de Fabrica de discounturi cu o schema ingenioasa care presupunea oferirea unor gadgeturi reduse cu 40-50% din pretul de raft..virtual al concurentei contra unor plati exclusiv cu cardul si impunerea unui termen de livrare ce sarea de o luna. Care este morala intregii povesti?

Cu o reclama imbietoare strecurata inclusiv pe TVR in momente de mare audienta la inceputul saptamanii trecute, www.fabricadediscounturi.ro parea sa ofere o combinatie irezistibila intre telefoanele si tabletele momentului si preturi fara concurenta. 

Schema a fost repede interupta de procesatorul de plati (Libra Bank) care a decis sa rupa colaborarea cu firma organizatoare si sa returneze banii platiti potentialilor clienti. Ramane de vazut cati pagubiti vor apare totusi dupa luna de asteptare impusa de furnizor. 
Site-ul fabricii de discounturi este in acest moment incremenit pe un anunt privind decizia Libra Bank de a bloca platforma de plata si imposibilitatea invocata de firma organizatoare de a-si mai desfasura activitatea, nici vorba de vechile anunturi sau promotii. 

Morala acestei povesti? Cand ceva este prea frumos sa fie adevarat (discounturi astronomice), chiar asa si este. Fie produsele au probleme, fie acestea nu mai ajung deloc.

Comertul on-line si plata ramburs, in momentul predarii produsului achizitionat, este cea mai sigura modalitate de protectie impotriva unor posibile escrocherii. Plata anticipata in favoarea unei firme aparute peste noapte e un mare act de curaj.

No comments:

Post a Comment