Thursday, October 23, 2014

Ecart maxim de 1,25-1,8% intre depozitele la termen in lei si valuta

Daca cu ceva timp in urma cine economisea in lei avea asigurata o prima consistenta fata de alternativele in euro sau dolari, pe masura ce dobanda de politica monetara a fost redusa, iar foamea bancilor de lei este satisfacuta repede de BNR, ecartul s-a micsorat considerabil, iar cele mai bine remunerate depozite in euro „bat” destule oferte pentru lei.

Potrivit comparatoarelor Conso, cele mai bune oferte pentru depozitele la termen de 3 luni cu plata dobanzii la scadenta se obtin in cazul plasarii a 1000 lei/euro/dolari. 

Pentru lei, topul randamentelor este compus din TBI Bank (depozitul Simplu) - 3,75%, RIB (depozit la termen cu dobanda fixa) si Volksbank (depozitul Sigur) - 3,5% plus Piraeus (depozitul Binevoitor) - 3,45%. 
Pentru euro, cel mai bine platesc tot TBI si RIB, oferind 2,5% respectiv 2,4%, urmate de Marfin Bank (2,25%). 

In sfarsit, cele mai atractive depozite in dolari le au RIB (1,95%), Piraeus (depozitul Star - 1,8%) si un grup de 3 banci ce ofera 1,75% (Garanti, Marfin si Banca Romaneasca). Este plasamentul monetar cu care s-a castigat cel mai bine in 2014, in ciuda dobanzilor mai reduse, avand in vedere aprecierea dolarului fata de leu. 

De remarcat ca cele mai bune randamente pentru depozitele in euro la 3 luni depasesc ofertele unor banci de top pentru depozitele in lei (ING - 2% la depozitele in lei la 3 luni, Raiffeisen Bank are 2,1%, Unicredit Tiriac - 2,3% sau BCR - 2,45%)

No comments:

Post a Comment