Monday, September 22, 2014

Contributiile asiguratorilor la Fondul de Garantare a Asiguratilor vor creste. Urmeaza scumpirea RCA?

Potrivit unor surse din piata, ASF va impune majorarea contributiilor platite de companiile de asigurari de la 1 ianuarie 2015 deoarece primele in cazul politelor cu risc ridicat au crescut mai lent decat despagubirile si rezervele tehnice. 

In consecinta, asiguratorii pot plasa clientilor costurile suplimentare, sectorul asigurarilor mentinandu-se pe pierdere si dupa primul semestru din 2014. 
Potrivit unei scrisori adresata companiilor de asigurari de catre ASF si intrata in posesia Mediafax, dupa cum informeaza Ziarul Financiar, in cazul asigurarilor generale, contributia la Fond va creste de la 0,8% la 1% din primele incasate (+25%) iar in cazul asigurarilor de viata, cresterea va fi de la 0,3% la 0,5% (+66%). 

Cum pe segmentul RCA exista deja o tendinta de crestere a preturilor, dupa ce mai multe companii acuzasera anterior in mod voalat Astra si Carpatica Asigurari ca practica o politica de dumping iar ASF insistase pentru o rigoare mai mare pe parte de reasigurare, anul viitor poate gasi preturi mai mari pe acest segment si din cauza costurilor suplimentare impuse in cazul contributiilor la Fondul de garantare a Asiguratilor.

No comments:

Post a Comment