Wednesday, July 9, 2014

Rambursare anticipata leasing auto: Care sunt costurile?

Intrebare: Am un leasing auto pe 5 ani si vreau sa-l achit integral dupa expirarea perioadei de un an. In scadentar am dobanda care se aplica la rata lunara, plus valoarea CASCO. Daca vreau sa achit anticipat, mai sunt obligat sa platesc toata dobanda ramasa plus CASCO pe anii ramasi (4)?

Raspuns: O inchidere anticipata a contractului se poate realiza doar dupa 1 an de contract, calculat de la data livrarii obiectului in leasing (implicit, trebuie sa fi fost facturate minimum 12 rate lunare). Daca aceasta conditie e indeplinita, urmatorul pas este un calcul de inchidere anticipata.

In ceea ce priveste dobanda, aceste detalii se regasesc in contractul de leasing pe care l-ati semnat. In general, lucrurile difera daca sunteti client persoana fizica sau client persoana juridica si, eventual, in functie de tipul de dobanda a contractului (fixa sau variabila). In principiu, veti avea de rambursat capitalul, inclusiv valoarea reziduala, precum si un comision de rambursare anticipata, conform contractului.

In ceea ce priveste polita CASCO, aceasta se finalizeaza conform conditiilor de asigurare pe care se presupune ca le-ati primit si le-ati agreat odata cu activarea politei. In principiu, orice contract de asigurare presupune plata tuturor ratelor pana la finalul anului de asigurare, in cazul inchiderii anticipate a unei polite de asigurare pe care au fost decontate daune in anul curent de asigurare.

No comments:

Post a Comment