Wednesday, July 9, 2014

ASF incepe procesul de migrare la noile reguli prudentiale in asigurari

UE a adoptat un set de reguli prudentiale pentru sectorul asigurarilor, care intra in vigoare din 2016. ASF a anuntat ca va incepe pregatirile pentru migrarea la noul regim prudential.

“Noile reguli vor creste nivelul de protectie a asiguratilor, prin diminuarea probabilitatilor de pierdere in cazul in care un asigurator intampina dificultati. Un sistem mai robust va oferi detinatorilor de polite mai multe incredere in produsele de asigurare si va intari cadrul competitiei reale si corecte intre companiile de asigurari”, se arata in comunicatul emis de autoritate.

Pentru transpunerea directivelor europene, ASF va supune consultarii publice in a doua jumatate a lunii iulie 2014, un proiect de lege privind autorizarea si supravegherea societatilor de asigurare. Legea trebuie adoptata pana la 31 mai 2015.

In vederea tranzitiei spre regulile aferente noului regim de solvabilitate, ASF va face studii de impact (pe baza rezultatelor financiare din 2013 si 2014) si va urmari, incepand cu 2015, datele de bilant conform regimului, care se va aplica de la 1 ianuarie 2016.

No comments:

Post a Comment