Monday, June 2, 2014

Euro se mentine sunt 4,4 lei pentru a treia zi consecutiva

Euro se mentine sub 4,4 lei la BNR pentru a treia zi consecutiva. BNR a publicat un curs oficial de 4,3934 lei pentru un euro, marcand un nou minim al ultimelor 10 luni.

Cotatiile interbancare se situau spre finele sedintei de tranzactionare de joi in jurul nivelului de referinta, inregistrand o noua zi cu o evolutie calma pe piata valutara.

“Credem ca o parte din avansul recent al leului se datoreaza investitiilor de portofoliu si ca moneda locala s-ar mai putea intari odata cu reluarea anticipata a tendintei de scadere a randamentelor pentru titlurile de stat in lei. Cu toate acestea, ne mentinem prognoza legata de un potential limitat de apreciere pentru leu, pe fondul unor posibile interventii valutare oficialenie", potrivit analistilor ING Bank.

Pe termen scurt insa ei sunt de parere ca leul se va mentine in jurul valorilor curente in conditiile in care spatiul datoriei publice este marcat de activitate redusa inaintea anuntului Ministerului Finantelor Publice legat de planul de emisiuni din iunie.

No comments:

Post a Comment