Monday, June 2, 2014

Bani la CEC pentru Dacie: Ce trebuie stiut despre despagubirea acordata prin BRD?

BRD a sintetizat detaliile tehnice referitoare la despagubirea pe care statul roman o acorda persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme si care au fost transferate la BRD in acelasi scop.
In vederea constituirii dosarelor de despagubire deponentii CEC, mostenitorii acestora sau imputernicitii desemnati se vor putea prezenta, in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a HG nr. 392/2014, in orice agentie BRD pentru depunerea unei cereri impreuna cu documentele doveditoare ale sumei depuse sau transferate.

In cazul celor care au obtinut o hotarare judecatoreasca executorie care prevede o suma pe care statul roman, prin Ministerul Finantelor Publice, a fost obligat sa o achite, acestia trebuie sa se adreseze direct ministerului pentru a depune o cerere si copia legalizata de instanta judecatoreasca emitenta dupa hotararea judecatoreasca executorie.   

Emisiunea de titluri de stat va avea loc la data de 4 august 2014 cu scadenta in data de 3 septembrie 2014. Persoanele fizice care au dreptul la despagubire se vor putea prezenta la ghiseele bancii, in vederea obtineriia sumelor cuvenite, incepand cu prima zi bancara imediat urmatoare datei scadentei emisiunii de titluri de stat, respectiv 4 septembrie 2014. 

Termenul de 30 zile nu este un termen de decadere din drepturi si nu afecteaza dreptul la despagubirea acordata de stat. Deponentii vor putea depune dosare si ulterior, urmand a primi despagubiri prin viitoare emisiuni de titluri de stat.

No comments:

Post a Comment