Tuesday, June 25, 2013

Cardul a devenit un accesoriu de nelipsit in vacanta

Un studiu MasterCard arata ca aproape niciun european nu pleaca in vacanta fara sa ia cu el cardul. Dintre respondenti, 91% au precizat ca au un astfel de comportament.
Interesant este utilizarea cardului a devenit mai frecventa in vacanta decat atunci cand sunt acasa, pentru o parte importanta dintre consumatori. Doar 60% dintre participantii la sondaj spun ca au cardul in portofel atunci cand sunt orasul de domiciliu. 
Principalele motive care ii determina pe europeni sa utilizeze cardul in vacanta sunt confortul (65%), teama de a nu li se fura banii (41%), siguranta (38%), faptul ca nu au suficient numerar la indemana (37%), viteza mai mare (34%) si o mai buna urmarire a cheltuielilor (30%).

Sunt totusi anumite cheltuieli pe care consumatorii nu se simt in largul lor sa le faca pe card si pentru care recurg, cel mai adesea la numerar. Printre acestea se numara cartile postale (85%), inghetata sau alte gustari (84%), bacsisul pentru chelneri (83%), calatoria cu taxiul (77%) sau cumpararea unui suvenir (61%). 

No comments:

Post a Comment