Wednesday, April 3, 2013

Programul Casa Verde nu are sanse sa reporneasca nici in acest an

Ministrul mediului a confirmat ca programul Casa Verde ramane blocat si in 2013, din lipsa de fonduri, conform Agerpres. 

Programul a fost lansat in vara lui 2010 dar doi ani mai tarziu a fost intrerupt. In prezent, exista aproximativ 11.000 de cereri inscrise inca din 2011 care asteapta finantarea. 

Initial, minstrul Mediului, Rovana Plumb, declarase ca se doreste lansarea unei noi sesiuni pentru acest program in anul curent. Situatia s-a schimbat insa radical. 
“Nu sunt sanse ca programul Casa Verde sa reporneasca in acest an. Nu sunt bani, nu avem bani pentru finantarea acestuia. Daca, in perioada urmatoare, vor aparea posibilitati de finantare, atunci sigur putem sa vorbim despre o noua etapa a programului” a precizat Rovana Plumb. 

Programul a beneficiat de un buget de 100- 110 milioane lei anual iar in 2011, numarul beneficiarilor a fost de aproximativ 43.000, fiecare obtinand o subvnetie cuprinsa intre 6.000 si 8.000 lei pentru instalarea de centrale termice pe baza de energie regenerabila.

No comments:

Post a Comment